Výroční rok ještě není u konce, a tak vám přinášíme další tipy z projektu ZLÍN VŠEMI SMYSLY. Tentokrát společně vyrazíme za gastronomickými zážitky. 

Zlínské koktejlové menu 

Vyrazte ochutnat jedinečné drinky s tématem Zlína k výročí. V Baru 1931 si připravili speciální menu. Jednotlivé drinky mají vtipné i trefné názvy a navíc vám je ještě originálně naservírují. Vybírat můžete z těchto koktejlů: Dřevák, Zlínská žárovka, 700 Sedm set, Prchni vrchní, Zátopek, U Itala, Čajpánek, Jižňáky, Holešovská plantáž či Páternoster. 

Letošní rok patří oslavám! Oslavujte s vínem, štamprlou slivovice či pivem

Navrátilovu slivovici najdete v tradičních i michelinských restauracích a podnicích. Tato rodinná firma vyprodukuje každý rok pouze omezený počet lahví. Pro zlínské výročí vyrobila slivovici ve speciální sedmistovkové edici.

Ani pivovary nezůstaly pozadu a slaví s námi. Pivovar Malenovice uvařil pivní speciál, nefiltrovanou a nepasterizovanou Jedenáctku. V prodejně Dobré pivo zase koupíte výroční Ležák 700 let z Podřevnického pivovaru.

A pokud raději sáhnete po dobrém víně, máme pro vás hned dva tipy. Prvním z nich je výborné Rulandské šedé ve výročním designu z Vinotéky u Pešatů. V našem showroomu na zámku koupíte víno se zámkem na etiketě a ve vinotéce zase s baťovskými domky. Ochutnat byste ale měli určitě i Mešní víno z arcibiskupských sklepů, které koupíte v prodejně Veni.

Pro milovníky kávy

Milujete kávu? A jaký by tak asi byl den bez ní? Nad tím raději ani nepřemýšlejte a utíkejte si pro zásoby výroční kávy. V Jamai Cafe koupíte 100% arabicu s čokoládovým nádechem a trochou lesního ovoce (700g kávy za cenu 500g). V Mr. Coffee pak zase Sedmistovkovou espresso směs, která je kombinací kolumbijských a brazilských zrn s krémově čokoládovou chutí s tóny oříšků a sladkého karamelu. 

Pro milovníky sladkého

Sladká pomazánka se speciálním výročním designem je vyrobena ze zlínských jablek, dochucená skořicí a slaným karamelem. Tato kombinace slibuje neobyčejný a lákavý chuťový zážitek. Vaše palačinky, vafle či snídaňové kaše doladí k dokonalosti.

Tip na výhodné mlsání: zákusky budou! A k tomu káva jako bonus. Až do konce roku najdete v nabídce Mercii Caffé za výhodnější cenu Zlínské kavárenské menu, které se bude pravidelně obměňovat.

Další zlínské poklady

Projekt ZLÍN VŠEMI SMYSLY tohto nabízí ale ještě mnohem více. V kategorii GASTRONOMIE ještě nesmíme zapomenout zmínit Zlínský box toho nejlepšího z Bůrgeru, pro milovníky masa Sedmistovkovou paštiku vyrobenou podle prvorepublikové receptury či sodovky Baťovky.

Suroviny na pečení i vaření levně a udržitelně 

Zlínský Bezobaláč si v rámci výročního roku přichystal voucher na bezobalové nakupování u nich v krámku. Zaplatíte za něj 700 Kč, ale nakoupit můžete za 800 Kč. Voucher zakoupíte v obchodě nebo lze objednat na emailu prodejna@bezobalac.cz

Co z výše zmíněného najdete u nás v showroomu Živého Zlína na zámku?
  • Navrátilovu výroční slivovicu
  • Výroční víno se zámkem: Rulandské šedé (Vinotéka u Pešatů)
  • Baťovky: AKCE 5 + 1 ZDARMA (až do vyprodání zásob)

Vyzkoušeli už jste něco výročního z kategorie GASTRO? Pokud ne, tak máte nejvyšší čas to zkusit. A pokud se zapojíte do výroční soutěže, tak máte možnost některé produkty dokonce vyhrát. Více o SOUTĚŽI na najdete ZDE.