Kouzelné dílny, designové showroomy, milá obsluha a ti nejšikovnější tvůrci a designéři ze Zlína! Vyrazte za zlínským designem s projektem ZLÍN VŠEMI SMYSLY. Ať už hledáte ideální dárek, chcete si udělat radost nebo poznat výrobce designových kousků z našeho města, zážitkový projekt vás tam zavede. A abyste přeci jen náhodou nezabloudili, připravili jsme zážitkovou mapu, kterou najdete v tištěné verzi (například v showroomu Živého Zlína nebo v IC Zlín) i online podobě. 

Tenisky Zlíňanky

Obujte si Zlín. Barvy výročí města, nekonečno a zlínská designérka Eva Klabalová? To znamená jediné, lokálně ekologicky vyrobené tenisky bez morální kocoviny*. 

*Bez morální kocoviny = vyrobené z odpadních a zbytkových materiálů lokálně ve zlínské továrně, na baťovských strojích z první poloviny minulého století pouze pomocí existujícího vybavení.

Moje dílna

Dílna, kde vdechnou hlíně život. Moje dílna je vysněný projekt pojící kreativní dílnu a malou domácí kavárnu. V rámci výročí zde vyrobili sadu dvou hrnků, které dohromady tvoří dokonalé duo. Na jednom najdete slovo MILUJU a na druhém ZLÍN. 

Noste zlínský design!

Kateřinu Vavrouškovou a Veroniku Zelezníkovou můžete znát z ateliéru pro.story. Obě opět kouzlily a vyčarovaly úžasné kousky připomínající město Zlín.

Pod rukama Kateřiny vznikla limitovaná edice psaníčka ve velikosti a barvě pálené cihly, která cituje fenomén zlínské architektury. K dispozici jsou dvě varianty: usňové a textilní. Dále si pohrála s myšlenkou, v níž se staré spojuje s novým a nové respektuje to staré. A tak vznikla taška Shopa, vyrobená z upcyklovaného banneru v kombinaci s novým textilem. V návaznosti na tyto tašky vznikly ještě modro-zlaté výroční klíčenky.

Veronika si zase pohrála se symbolem ležaté osmičky, která znázorňuje nekonečno a je zároveň hlavním prvkem oslav. Každý kus je ručně opracovaný, každý kus je originál. V unikátní limitované edici šperků najdete náhrdelník, náramek či náušnice.

Pijte ze šálků s tematickými dekory z moderní historie města

Firma Tescoma přináší speciální edici šesti kusů šálků na espresso s podšálky myCOFFEE k 700. výročí od první písemné zmínky o městě a 30. výročí založení firmy.

A pokud jste správný Zlínlover mohla by vás zaujmout stejnojmenná kolekce, pod kterou se skrývá designový opasek, klíčenka, termohrnek i náušnice. V zážitkovém projektu dále najdete sedmistovkové ponožky značky Baťa, Vasky zápisník a klíčenku v designu zlínských oslav nebo výroční kravatu, hedvábný šátek a ponožky z Pánské módy Sýkora.

Prodejní místa najdete vždy po rozkliknutí daného produktu v zážitkové mapě. Navíc spoustu z nich máme také v showroomu Živého Zlína na zlínském zámku.

Designové kousky a dárky jsou pouze jednou z kategorií, které projekt nabízí. Další jedinečné sedmistovkové produkty a služby najdete na výročním webu v sekci Zlín všemi smysly.