Oblíbené

Průvod Martínků městem

Rodina

Průvod Martínků městem

by Živý Zlín

11. Listopadu
15:30
Zámek Zlín
Zlín
Vstupné
zdarma

Průvod Martínků městem

Svatý Martin dorazí 11. listopadu do Zlína. Letos už podvacáté a opět v doprovodu celé družiny malých Martínků. Organizátorem je Základní umělecká škola Zlín s podporou Živého Zlína. 

Tradiční průvod Martínků bude mít tři zastávky a vyrazí v 15.30 hodin od zámku Zlín, kde ho přivítá Živý Zlín. „O konkurz na svatého Martina, který průvod vede, je vždy velký zájem. Tento rok usedne na koně desetiletý žák literárně-dramatického oboru,” popisuje ředitelka Základní umělecké školy Zlín Martina Hniličková. Za jezdcem půjde průvod Martínků, žáků ZUŠ, který je v této dětské podobě zcela ojedinělý. 

Vzhledem k tomu, že jde již o dvacátý ročník, zažili organizátoři za tuto dobu řadu zajímavých momentů. „Důležité je sehnat koně, který se nebojí provozu ve městě. Roky jsme tak jezdili na hodném hnědákovi, protože bílých koní je nedostatek,” přibližuje Hniličková. „Vždy se trochu obáváme, zda klisna něco nevyvede. Má problém s nastoupením do vozíku a jednou jsme program málem nestihli, protože se jí nechtělo, a to ani za pamlsek,” usmívá se organizátorka.

Od zámku se průvod vydá přes sad Svobody na náměstí Míru a následně ke Klubu 204. Na každém stanovišti se po fanfárách Martin pozdraví s diváky a bude následovat krátké vystoupení žáků tanečního, hudebního a literárně-dramatického oboru. U zlínské radnice průvod Martínků uvítá primátor Jiří Korec. Více informací na www.kulturazlin.cz.

Zámek Zlín

Soudní 1, Zlín

Mohlo by Vás zajímat

Junior univerzita 2024 8. 7. Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně, budova U18, Štefánikova 5670, Zlín Zobrazit
Adrenaline Challenge Zlín 21. 4. Náměstí Míru Zobrazit
Top